Inauguració de la Penya

Els inicis

Durant part del 2006 i 2007, al bar l’ITACA de Tona van començar a donar els partits del Barça. Era temps de victòries, dues lligues i la Champions de Paris del 2006, toLa Penya Blaugrana de Tona es va inaugurar el  7 de setembre de 2008 amb el recolçament de la majoria de penyes de les comarques d’Osona i el Ripollès i amb l’organització de nombrosos actes.

Recepció a l’Ajuntament

El directiu del FC Barcelona Patrick Auset i l’ex-jugador Julio Alberto Moreno van assistir a uns quants actes que s’iniciaren amb la recepció a l’Ajuntament de Tona. L’alcalde Josep Salom va rebre a la comitiva blaugrana i va agrair la seva presència a la localitat. Salom va felicitar el president de la penya, Eduard Vivas, perquè “ja tocaba que Tona tingués una penya barcelonista”.

Presentació de la bandera i actuacions al carrer

Un cop finalitzada la visita al consistori, la Plaça Major es va engalanar per viure una actuació de l’Esbart Dansaire de Tona acompanyat del ‘gegant’ Josep. Tot seguit arribà el moment emocionant de la vetllada, ja que es va fer presentació de la bandera de la penya a càrrec de Dolor Grauges, qui fou l’encarregada de bordarla.
La comitiva es va dirigir després a l’esglèsia de Sant Andreu, on el pare Pere Devesa va beneir la bandera.

Més de 100 persones al dinar

La Sala de la Canal fou el magnífic escenari del dinar de gala on es van reunir més d’un centenar de barcelonistes. Durant l’acte, el directiu Patrick Auset va expresar les seves paraules d’agraiment i va animar a la penya a treballar per fer creixer encara més la vesant social del FC Barcelona. Fent referencia a la mateixa, es va referir a Julio Alberto Moreno, qui va explicar les seves experiencies amb la Fundació on treballa amb nens i nenes desfavorits de tot el món a través de l’esport i del Barça.
A més dels representants del FC Barcelona i del consistori ja mencionats, van assistir a l’acte el delegat del Consell Consultiu de Penyes, Xavier Canudas, el president del Casal d’Avi, Martí Dalmases i els regidors de Tona, Miquel Espona i Lourdes Boneu.